Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οκτώ νέα ξενοδοχεία σε Γιάννενα και Ζαγόρι




Το έργο της γνωμοδοτικής επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας που αξιολογεί επενδυτικές προτάσεις του πρώην ακόμα αναπτυξιακού νόμου δεν έχει τελειώσει, καθώς για αρκετούς μήνες, πέρσι, είχαν «παγώσει» τα πάντα.Στην προχτεσινή της συνεδρίαση, η επιτροπή ενέκρινε άλλες δέκα επενδύσεις, από τις οποίες οι περισσότερες είναι τουριστικές. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται και η ροή κονδυλίων προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την πληρωμή των επενδυτών. Στο ταμείο της μπήκαν από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και συγκεκριμένα από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), 3,5 εκατ. ευρώ. «Η εκταμίευση των 3,5 εκ. ευρώ έχει ήδη ξεκινήσει και κατανέμεται στις ενταγμένες επιχειρήσεις στηρίζοντας έτσι στην πράξη την αγορά με άμεση ρευστότητα» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Σε δήλωσή της η γενική γραμματέας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα εκφράζει την ικανοποίησή της για τις πιστώσεις. «Στηρίζουμε την αγορά στην πράξη σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα όπου πρέπει να κυριαρχούν τα στοιχεία της αλληλεγγύης και της συνοχής. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε την κρίση με σύγχρονες πολιτικές και μια οικονομία που παράγει προς όφελος όλων. Ανάπτυξη χωρίς σύγχρονη ματιά και αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για το επιχειρείν, δεν είναι εφικτή» αναφέρει.
Στην προχτεσινή συνεδρίαση, οι επενδυτικές προτάσεις που εγκρίθηκαν φτάνουν τα 9,6 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η ένταξη στα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου των παρακάτω επενδύσεων:

•    Δούκας Κωνσταντίνος-Δούκα Ελένη Ο.Ε.: Μετατροπή και επέκταση παραδοσιακού κτιρίου για δημιουργία ξενοδοχείου τύπου παραδοσιακού καταλύματος Α’ τάξης, 6 δωματίων και ενός διαμερίσματος, στο Καπέσοβο του δήμου Ζαγορίου, συνολικού κόστους 729.500 ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 56,71%.

•    Δήμος Αλκιβιάδης και Σία Ε.Ε. (υπό σύσταση): Ίδρυση ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 4 αστέρων, 7 διαμερίσματα-16 κλίνες, στο Νεοχωρόπουλο του δήμου Ιωαννιτών, συνολικού προϋπολογισμού 1.122.000 ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 48%.

•    Αέτωμα Α.Ε.Κ.Ε.: Μετατροπή υφισταμένων οικοδομών σε ξενοδοχείο τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, 3 αστέρων με προσθήκη ενός κτιρίου, 16 μονοχώρων διαμερισμάτων- 32 κλινών, στην Πεδινή του δήμου Ιωαννιτών, συνολικού προϋπολογισμού 1.456.000 ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 48%.

•    Λιόντος Αλέξανδρος και Σία Ο.Ε.: Ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 3 αστέρων, δυναμικότητας 10 δωματίων, στην οδό Ρώμα & Αλκέτα του δήμου Ιωαννιτών, συνολικού κόστους 1.352.164 ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 48%.

•    Αφοί Ευθυμιάδη-Σιώλος Αναστάσιος Ο.Ε.: Ίδρυση ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 4 αστέρων, στους Κήπους του δήμου Ζαγορίου, συνολικού κόστους 1.629.000 ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 53.

•    Βαραγιάννη Σταυρούλα-Σπύρου Αλέξανδρος Ε.Π.Ε.: Ίδρυση ξενοδοχείου πόλης, τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 4 αστέρων, δυναμικότητας 8 διαμερισμάτων-16 κλινών, στο Μονοδένδρι του δήμου Ζαγορίου, συνολικού κόστους 1.325.000 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης 52,98%.

•    Κατέρης Λ.-Βαρτζιώτη Κων. Ο.Ε.: Ίδρυση και λειτουργία ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 3 αστέρων, 20 κλινών, στον Κατσικά του δήμου Ιωαννιτών, συνολικού κόστους 757.900 ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 48%.

•    Πανάγιου Αθηνά και Πανάγιος Δημήτρης Ο.Ε. (υπό σύσταση): Ίδρυση και λειτουργία ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, 3 αστέρων, στα Σεισμόπληκτα του δήμου Ιωαννιτών, συνολικού κόστους 978.000 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης 48%.

 ΠΗΓΗ: agon.gr