Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

O B. Ρέστης "πατάει πόδι" στη Ρόδο

Του Τέρη Χατζηιωάννου από την εφημερίδα «Δράσις»

ΣΕ 5 ΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ BOUTIQUE ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ BELLA VISTA
 
Ο πλανητάρχης των επενδυτών έχει ιδιαίτερες σχέσεις με το νησί
  
Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές ο Βίκτωρ Ρέστης «πατάει πόδι» στη Ρόδο. Ο κ. Ρέστης εξαγόρασε το ξενοδοχείο Bella Vista που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο επί της Α. Μιαούλη και ξεκίνησε την ριζική ανακατασκευή του. Το Βella Vista θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο Boutique, προφανώς για «φουσκωμένα» πορτοφόλια.

Ο εφοπλιστής έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Ρόδο, καθώς η μητέρα του, η κ. Μπέλλα Ρέστη είναι η πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου, ενώ ο ίδιος στήριξε το νησί προσφέροντας ένα πανάκριβο πυροσβεστικό μηχάνημα στη μεγάλη πυρκαγιά που πλήγωσε το καλοκαίρι του 2008 τη Ρόδο.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια του ξενοδοχείου υπογράφει ο αρχιτέκτονας Σπύρος Τσαγκαράτος, έχει σχεδιάσει το Mall Αθηνών (ιδιοκτησίας Λάτση),ενώ ο εφοπλιστής διατηρεί φιλικές σχέσεις με ένα μικρό κύκλο ανθρώπων στη Ρόδο που τον ενθαρρύνουν να επενδύσει και σε άλλα αναπτυξιακά σχέδια στο νησί.   

 Ο νικητής Βίκτωρας 

Ο κ. Βίκτωρ Ρέστης θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες εφοπλιστές, αφού διαθέτει 98 πλοία, εισηγμένος στη Wall Street, τραπεζίτης με επιχειρήσεις στη βιομηχανία τροφίμων, στην ενέργεια και το real estate και με πρωτοφανή ρευστότητα, λένε τα διαθέσιμα στοιχεία καθώς ο κ. Ρέστης κρατά χαμηλούς τόνους και όσο είναι δυνατόν αποφεύγει τη δημοσιότητα.

Σε ηλικία λίγο πάνω από τα 40 είναι και τραπεζίτης, ασχολείται με τα media, συμμετέχει σε αλλαντοβιομηχανία,  πραγματοποιεί χερσαίες μεταφορές και ελέγχει ποσοστά σε δεκάδες άλλες μικρές και μεγάλες εταιρείες. Τη ναυτιλιακή οικογενειακή εταιρεία Enterprises Shipping ίδρυσε το 1974 ο πατέρας του Σταμάτης Ρέστης, ο οποίος έζησε για χρόνια στη Νότια Αφρική και πέθανε τον Ιούλιο του 2004.

Από τότε ο Βίκτωρ «κατακτά νίκες», άλλωστε το δηλώνει και το όνομά του. Τελευταία επιδεικνύει μια έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα και επενδύει σε συμμετοχές εισηγμένων εταιρειών, όπως στην αλλαντοβιομηχανία ΝΙΚΑΣ και στην F.G. Europe.  

Ο κ. Ρέστης μεταξύ άλλων συμμετέχει  με το 13% της κυπριακής «Sea Star» μπήκε στην ΑΝΕΚ και στην «Hellenic Seaways»,  αγόρασε το κρουαζιερόπλοιο «Delphin Voyager», κατέχει το  51% της First Business Bank (FBB) ,το 20% της “Multirama», το 10% της “Imperio και βέβαια έχει μετοχές σε media  (ΔΟΛ , MTV Hellas , SMART TV, κ.λ.π. 

Οι όποιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν μπορούν να καλύψουν απόλυτα τις ραγδαίες επιχειρηματικές κινήσεις του κ. Ρέστη.  Το αγαπημένο του σύνθημα λένε, είναι «ο ουρανός δεν είναι το όριο». Πρόκειται για ένα σλόγκαν που αντανακλά τις υψηλές του βλέψεις.

 Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο χώρο της ναυτιλίας όσοι πιστεύουν σε αυτόν τον αποκαλούν «ο νέος Ωνάσης». Σε μια εποχή που η Ρόδος χρειάζεται τον ποιοτικό της εμπλουτισμό, ο κ. Ρέστης κάνει το βήμα και μακάρι όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της αγοράς, να «ήρθε για να μείνει».

 
Μετατρέπεται σε ξενοδοχείο Boutique

Το φάκελο του ξενοδοχείου κατέθεσε η εταιρεία Ξενοδοχειακές και Τουριστικές επιχειρήσεις «ΜΠΕΛΛΑΣΙ ΚΟΛΟΣΟΥΠΟΛΗ Α.Ε.» και περιλαμβάνει την μετατροπή του σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων τελικής δυναμικότητας 11 σουίτες/11δωμάτια/33κλινές.

Η παρέμβαση αναπτύσσεται σε πέντε ορόφους και όροφο κοινοχρήστων χώρων. Ο χώρος ανακαινίζεται δομικά για να αποτελέσει ένα ξενοδοχείο Boutique, ενώ η  όψη του προσαρμόζεται φιλικά με το θαλάσσιο μέτωπο και με το γύρω περιβάλλον. Το οικόπεδο είναι 560,00 τ.μ  Το ξενοδοχείο θα αποτελέσει πρότυπο ξενοδοχειακό κατάλυμα βασισμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις του τουρισμού αλλά και διατηρώντας την αρχιτεκτονική σύνθεση του χθες.

Η επέμβαση που θα ανακαινίσει όλο το εύρος της οδού προσδίδοντας μια ζωντανή ταυτότητα στο ήδη γερασμένο ξενοδοχειακό περιφερειακό δυναμικό της πόλης. Τα σχέδια υπογράφει ο αρχιτέκτονας κ. Σπύρος Τσαγκαράτος ενώ τις εργασίες εκτελεί η εταιρία «Ανδρομάχη Τεχνική - Κατσαδούρος Ταξιάρχης».  
  
Η κ. Μπέλλα Ρέστη
  
Εξέχον μέλος της Ελληνικής Ισραηλιτικής Κοινότητας ο κ. Ρέστης με την επιχειρηματική του πορεία, μοιάζει να επιβεβαιώνει το εμπορικό δαιμόνιο του «περιούσιου λαού» που έχει μάθει να επιβιώνει και να γίνεται ακόμη πιο ισχυρός ύστερα από κάθε δοκιμασία.

Και που η κυριαρχία του αρχίζει να ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα και στη χώρα μας. Η μητέρα του, η κυρία Μπέλλα Ρέστη, είναι πρόεδρος του Ισραηλιτικής Κοινότητας της Ρόδου και πρώην πρόεδρος των Ισραηλιτών Αθηνών. Παράλληλα κατέχει τον τίτλο της μεγάλης ευεργέτιδας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, ενώ έχει ιδρύσει το «Ρέστειον Κέντρο Ηλικιωμένων» στην περιοχή της Βούλας, το οποίο φιλοξενεί γέροντες εβραϊκής καταγωγής.

Η κ. Ρέστη είναι η ψυχή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου καθώς χωρίς την παρουσία της δεν θα μπορούσαν να γίνουν οι σωστικές παρεμβάσεις στην συναγωγή που αποτελεί αναπόσπαστο κλειδί της πολιπολισμικότητας της Ρόδου.      
  
 Το νησί του Βίκτωρα Ρέστη στην Αδριατική
  

Το δικό του νησί απέκτησε ο Βίκτωρας Ρέστης στην Αδριατική με στόχο να φτιάξει ένα τουριστικό παράδεισο για μεγάλα πορτοφόλια, ανεφεραν οι οικονομικες εφημερίδες. Το νέο απόκτημα του εφοπλιστή είναι στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο τουριστικά Μαυροβούνιο, που ο ίδιος το αποκαλεί «Μονακό της Αδριατικής».

Το νησάκι του Αγίου Στεφάνου έγινε γνωστό ως θέρετρο του στρατάρχη Τίτο και έχει προσελκύσει κατά καιρούς διασημότητες του Χόλιγουντ όπως η Μέριλιν Μονρόε και η Σοφία Λόρεν, τον Βίλι Μπραντ, τον Κερκ Ντάγκλας, αλλά και πιο σύγχρονες όπως η Κλόντια Σίφερ. Το νησί συνδέεται με την Ριβιέρα του Μπούντα με ένα στενό ισθμό και κατοικείτο από ψαράδες μέχρι το 1950.   

Οι παλιές βίλες ανακαινίζονται, όπως και όλο το νησί στο οποίο υπάρχει ένα κάστρο του 15ου αιώνα. Η τιμή που πλήρωσε ο Όμιλος Ρέστη είναι 30 εκατομμύρια Ευρώ για την εκμετάλλευση του νησιού τα επόμενα 30+30 χρόνια. Δαπανήθηκαν όμως κι άλλα χρήματα  την επένδυση να έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 50 εκατομμύρια. Όπως λέγεται το θέρετρο δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο πολυτελή του κόσμου και θα προσελκύει πλουσίους και διάσημους από όλη την υφήλιο.

ΠΗΓΗ: rodoskallikratis.gr