Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ανοίγει σε ένα χρόνο το Aman Resort στο Πόρτο Χέλι

Το Μάιο του 2012 θα υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες υψηλού επιπέδου το Aman Resort, μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αναπτύξεις της Dolphin Capital Investor Limited (DCI) στην Ελλάδα. Το πολυτελές ξενοδοχείο με 38 σουίτες αλλά και πολυτελείς βίλες είναι μία επένδυση, το κόστος της οποίας ανέρχεται μαζί με την αγορά γης στα 150 εκατ. ευρώ και αναπτύσσεται στο Πόρτο Χέλι. Το Δεκέμβρη του 2011 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες με στόχο να ανοίξει τις πύλες του πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2012. Το Aman Resort είναι η πρώτη φάση της ανάπτυξης του τουριστικού θερέτρου Porto Heli Collection το οποίο θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει επίσης τα ξενοδοχεία Nikki Hotel, Chedi Hotel, γήπεδο γκολφ με Golf Hotel, κέντρο ιππασίας κ.λπ. Στο Aman Resort που θα είναι ανοικτό όλο το χρόνο θα απασχολούνται περί τους 300 εργαζόμενους ενώ αναφορικά με το νερό που θα χρειαστεί για το συγκρότημα και ειδικά για το γήπεδο γκολφ, έχει σχεδιαστεί εργοστάσιο αφαλάτωσης για 12 χιλ. κυβικά μέτρα νερού.

Κατασκευή
Στη φάση της κατασκευής είναι και 11 παραθαλάσσιες πολυτελείς κατοικίες οι οποίες θα πωλούνται από 2 έως 20 εκατ. ευρώ ενώ έχουν βρεθεί ήδη αγοραστές για δύο από αυτές. Μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες ο εκ των ιδρυτών της DCI, Μίλτος Καμπουρίδης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες που θέλουν να κάνουν τόσο μεγάλες αναπτύξεις. Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με την κατασκευή του Aman Resort θα μπει η Πελοπόννησος στο χάρτη των οργανωμένων τουριστικών αναπτύξεων (μετά το Costa Navarino) και το έργο θα αποτελέσει πιλότο και για τα άλλα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας στην Ελλάδα.

Κεφάλαια
Η Dolphin έχει αντλήσει περίπου 900 εκατ. ευρώ από την εισαγωγή της στο βρετανικό χρηματιστήριο (ΑΙΜ) και έχει διαθέσει πάνω από 750 εκατ. ευρώ για αγορές ανάπτυξης γης άνω των 63.000 στρεμμάτων.

Ερωτώμενος ο κ. Καμπουρίδης αν θα ενδιαφερόταν για συμμετοχή του στο πρόγραμμα αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας τόνισε ότι τα ακίνητα που έχουν ανακοινωθεί δεν είναι ξεκάθαρα και θα ενδιαφερόταν μόνο για εκτάσεις 500 ? 1.000 στρεμμάτων με καθεστώς.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr