Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Στον Β. Ρέστη το ιστορικό ξενοδοχείο "Πόρτο Ύδρα"


Αλλάζει χέρια μετά από δεκαετίες το ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Ύδρα» στην Ερμιόνη Αργολίδας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» το αγόρασε ο εφοπλιστής Βίκ. Ρέστης, με στόχο τη δημιουργία τουριστικών κατοικιών παράλληλα με τη λειτουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Η συμφωνία για την εξαγορά του συγκροτήματος από την οικογένεια Κωνσταντινίδη πραγματοποιήθηκε στα μέσα Απριλίου 2011, ενώ το τίμημα υπολογίζεται στα 20 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο πρωτοδημιουργήθηκε το 1965, θα λειτουργήσει εφέτος έτσι ώστε να εξυπηρετήσει και τους πελάτες με Timesharing (διακοπών με χρονομίσθωση), ενώ σε εξέλιξη είναι ήδη ο σχεδιασμός για την ανακατασκευή του. Μέσα στη χρονιά αναμένεται να προχωρήσει το στάδιο των εγκρίσεων για την έναρξη των εργασιών, αφού η επένδυση εντάσσεται στα πρότυπα του «σύνθετου τουριστικού καταλύματος», σε συνέχεια της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία τουριστικής κατοικίας στο πλαίσιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με την έκταση να ξεπερνά τα 150 στρέμματα. Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης τη δημιουργία γηπέδου γκολφ.
Ο κ.Ρέστης, ο οποίος έχει προ πολλού δραστηριοποιηθεί και στον εκδοτικό χώρο, ενώ διαθέτει ξενοδοχειακή μονάδα στο Μαυροβούνιο αγόρασε το ξενοδοχειακό συγκρότημα από την οικογένεια Κωνσταντινίδη, προκειμένου να κατασκευάσει πολυτελείς βίλες. Υπενθυμίζεται ότι το «Πόρτο Ύδρα» βρίσκεται σε ιδιαιτέρως προνομιακή θέση -απέναντι από την Ύδρα- και επί σειρά ετών αποτέλεσε σημείο αναφοράς των κοσμικών της Αθήνας και των VIP’S του εξωτερικού.

ΠΗΓΗ:ltcnews.gr