Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Γραφειοκρατικά προβλήματα “μπλοκάρουν” τουριστική επένδυση στο Δήμο Αγίου Βασιλείου


Για την μεγάλη επένδυση που σχεδιάζεται να γίνει στο δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, ενημέρωσαν χθες τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο εκπρόσωπος της εταιρίας Κυπριακών συμφερόντων Παύλος Φωτιάδης και ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Πιπεράκης.
Πρόκειται για τουριστική επένδυση στην περιοχή των Ακουμίων (Tριόπετρα) όπου ο επενδυτής σχεδιάζει να κατασκευάσει με προϋπολογισμό 400 εκ. ευρώ, δυο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, με συνεδριακά, αθλητικά, και θαλασσοθεραπείας κέντρα, όπως επίσης οργανικές φάρμες καλλιέργειας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Κυπριακής εταιρείας που δραστηριοποιείται ακόμα σε Κροατία και Ρουμανία με τουριστικές επιχειρήσεις, ανέφερε ότι υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια στην υλοποίηση της επένδυσης η οποία πρόκειται να δημιουργήσει 1000 νέες θέσεις εργασίας.
Από την δική του πλευρά ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Πιπεράκης επεσήμανε ότι εφόσον ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί, η υλοποίηση της επένδυσης μπορεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε την επένδυση σημαντική και όπως είπε οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που υπάρχουν για την υλοποίησή της θα ξεπεραστούν προκειμένου να δρομολογηθεί ανάπτυξη στην περιοχή προς όφελος του τόπου και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

ΠΗΓΗ: rethemnos.gr


 Διαβάστε ακόμη για το ίδιο θέμα


Μεγάλη τουριστική επένδυση στην Τριόπετρα Αγ. Βασιλείου
• Κυπριακή εταιρεία σχεδιάζει την ανέγερση δυο ξενοδοχείων και τη δημιουργία παραδοσιακού οικισμού με 700 μονοκατοικίες • Ο φάκελος για το επενδυτικό σχέδιο είναι πλήρης και τηρείται η προϋπόθεση για σεβασμό στο περιβάλλον, υποστηρίζει ο δήμαρχος Γ. Πιπεράκης
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011
Μια μεγάλη τουριστική επένδυση προετοιμάζεται στον δήμο Αγίου Βασιλείου και ειδικότερα στην παραλιακή περιοχή της Τριόπετρας Ακουμίων, προϋπολογισμού που φτάνει το ποσόν των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Το επενδυτικό σχέδιο, που ανήκει σε Κυπριακή εταιρεία, ξεκίνησε από την περίοδο του 1998 όταν αγοράστηκε έκταση 1700 στρεμμάτων ενώ το 2001 άρχισε η εκπόνηση των μελετών που αφορούν την κατασκευή δυο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και την κατασκευή-δημιουργία ενός παραδοσιακού χωριού που θα αποτελείται από 700 μονοκατοικίες.
Οι περιβαλλοντικές, γεωλογικές, κτιριολογικές μελέτες, η οριοθέτηση ρεμάτων και όποιες άλλες διαδικασίες απαιτούνται από την ελληνική νομοθεσία για τη δημιουργία ενός έργου μαμούθ, έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί και οι Κύπριοι επιχειρηματίες περιμένουν πλέον την έγκριση των ειδικών όρων δόμησης, που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, από την Περιφέρεια και ειδικότερα από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Αθανάσιο Καρούντζο, ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες κατασκευής της τουριστικής επένδυσης.
Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της Κυπριακής εταιρείας, Παύλος Φωτιάδης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Πιπεράκη, επισκέφθηκαν τόσο τον κ. Καρούντζο όσο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τους οποίους ο πρώτος ενημέρωσε αναλυτικά για το επενδυτικό σχέδιο, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο δήμαρχος Αγ. Βασιλείου τους παρακάλεσαν εάν είναι δυνατόν να επισπεύσουν τον χρόνο έγκρισης των ειδικών όρων δόμησης, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα το έργο.
Ο κ. Φωτιάδης δεν παρέλειψε μάλιστα να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που ισχύουν στην Ελλάδα και μπλοκάρουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε την επένδυση σημαντική, και όπως είπε οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που υπάρχουν για την υλοποίησή της θα ξεπεραστούν, προκειμένου να δρομολογηθεί ανάπτυξη στην περιοχή προς όφελος του τόπου και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.
Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γ. Πιπεράκης μιλώντας στα «Ρ.Ν.» διαβεβαίωσε ότι η επένδυση πληροί όλους τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζει η Ελληνική νομοθεσία για την κατασκευή τέτοιων έργων και ειδικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος επισημαίνοντας ότι ο φάκελος της εταιρείας είναι πλήρης, χαρακτήρισε την επένδυση αναπτυξιακή για την περιοχή, ενώ εκτίμησε ότι εφόσον ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί, η υλοποίηση του έργου θα αρχίσει ίσως και νωρίτερα από το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Να σημειωθεί, ότι η Κυπριακή εταιρεία δραστηριοποιείται ακόμα σε Κροατία και Ρουμανία με τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ κατά τις εκτιμήσεις του εκπροσώπου της η επένδυση στην Τριόπετρα θα δημιουργήσει 1000 νέες θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ: .rethnea.gr